MEVCUT ÖĞRENCİ REHBERİ

Bu sayfada bölümümüz öğrencilerinin dikkat etmesi gereken veya merak edebilecekleri farklı konular hakkında bilgiler verilmektedir.

1) Öğrencilerimizin akademik takvimle ilan edilen tarihler arasında ders kayıtlarını yapmaları zorunludur. Öğrencilerimizin http://obisis.erciyes.edu.tr’den ders kayıtları servisini kullanarak dersleri seçmeleri, danışman onayına göndermeleri gerekmektedir. Onaya gönderilen ders kayıtları, danışmanca onaylaması şartıyla gerçekleşmiş olur. İnternet üzerinden yapılan ve danışmanın onayladığı ders kaydı geçerli kabul edilecektir. Ayrıca bir evrak düzenlenmesine gerek yoktur. (Öğrenci Bilgi Sistemi ve Ders Kayıt Kılavuzu)

2) Kayıt döneminde dersler seçilip danışman onayına gönderilerek bırakılmamalıdır. Derslerin onaylanıp onaylanmadığı da kontrol edilmelidir. Genel not ortalaması 1.00-1.99 arasında olan öğrenciler azami ders yükünün en fazla %75’i kadar, 1.00’in altında olan öğrenciler ise azami ders yükünün en fazla %50’si kadar ders alabilirler. Kayıt yenileme süresi içinde birinci sınıf öğrencileri açılan tüm dersleri, diğer öğrenciler ise öncelikle başarısız oldukları ve daha önce almaları gerekip de alamadıkları dersleri almak zorundadırlar.

3) Her öğrencinin tabi olduğu müfredata göre derslerini seçmesi gerekir. Müfredatta bulunduğu halde haftalık ders takviminde yer verilmeyen dersler olabilir (Sosyal seçmeli ders veya sonraki dönemlerde kapatılmış ders gibi). Çakışan dersler alınamayacağı için öğrencilerin devam muafiyeti yoksa alacakları bu dersler ile takvimdeki derslerin çakışmamasına dikkat etmeleri gerekir.

4) Yarıyıl sonu (Final) sınavından başarılı olduğu halde not yükseltmek amacıyla bütünleme sınavına girmek isteyen öğrencilerin ÖBİSİS'te ders notu açıklanan ders için bütünlemeye girmek istediğini belirten kutucuğu bütünleme sınavına en geç 3 gün kala işaretlemesi gerekmektedir. Bütünleme sınavına daha az süre kalınca işaretleme yapılması mümkün olamamaktadır. Yarıyıl sonu sınavında başarısız olan öğrencilerin böyle bir işaretleme yapmalarına gerek yoktur, doğrudan bütünleme sınavına girebilirler.

5) Ara sınava katılamayıp mazeret sınavına girmek isteyen öğrencilerin geçerli mazeretlerini belirtir (kanıtlarını ekledikleri) dilekçeleriyle mazeretin sona ermesinden itibaren en geç 7 iş günü içinde bölüm başkanlığına (bölüm sekreteri Ferahdiba ÖZTÜRK aracılığıyla) başvurmaları, sonrasında da başvurularının kabul edilip edilmediğini takip etmeleri gerekmektedir. Hastalık raporu almış öğrencilerin raporlu oldukları günlerde hiçbir dersin sınavına girmemeleri gerekir. Mazeretin kabul edilmesi durumunda sınavlar ilan edilecek yeni tarihlerde yapılmaktadır. Yarıyıl sonu sınavlarına herhangi bir nedenle mazeret hakkı verilmemektedir. Mazeret sınavları aksi belirtilmedikçe dersin eğitmeni tarafından on ikinci hafta ders saatinde yapılmaktadır.

6) Bölümümüzde yaz okulu dersleri öğretim üyelerinin talep etmesi halinde açılabilmektedir. Öğretim üyelerinin ders açmaları da öğrencilerimizin ders almaları da isteğe bağlıdır. Üniversitemizin diğer bölümlerinden veya diğer üniversitelerin yaz okullarından içeriğinin uyumlu olması şartıyla ders alınabilir. Bu uyuma öğrenci dersi almadan önce intibak komisyonu tarafından karar verilir. 2023 Yaz okulu için detaylı açıklamalara bakabilirsiniz.


Mevcut Öğrenciler için Üniversitemizle ilgili Diğer Bilgiler