Uzay Mühendisliği Teknik Gezisi

Kariyer Planlama dersi kapsamında ERU Space’s öğrenci kulübü ile düzenlenen teknik gezide Ankara’daki TUSAŞ yerleşkesi ve Türk Hava Kuvvetleri Müzesi ziyaret edildi.

TUSAŞ'da öğrenciler, modern uçak üretim sürecinin farklı aşamalarını gözlemleme imkanı buldu. Üretim başlangıcından montaj hattına kadar tüm aşamaları inceleyen öğrenciler, üretimde kullanılan son teknoloji ekipmanlar hakkında da bilgi edindi.

Türk Hava Kuvvetleri müzesinde ise öğrenciler, havacılık tarihinin önemli dönüm noktalarına tanıklık etti. İlk uçak modellerinden modern savaş jetlerine kadar geniş bir yelpazede sergilenen uçakları inceleyen öğrenciler, havacılık teknolojisindeki gelişimi de gözlemleme imkanı buldu.

Gezi sonrası öğrenciler, edindikleri deneyimler ve bilgiler ışığında havacılık sektörüne dair bakış açılarını genişlettiklerini ve gelecekte bu sektörde yer almak için daha da motive olduklarını dile getirdiler.

Teknik geziye, Uzay Mühendisliği akademisyenleri ve öğrencileri tarafından katılım sağlandı.

Fotoğraflar:

11 Mart 2024 Pazartesi